Рейтинг топ 10 кращих сковорідок вок: для чого потрібна, яку вибрати, ціна, плюси і мінуси

67
  • 1 що таке вок
    • 1.1 який буває по формі
    • 1.2 для чого потрібен вок
    • 1.3 чим гарний вок
  • 2 з яких матеріалів виготовляють
    • 2.1 чавун
    • 2.2 нержавіюча сталь
    • 2.3 вуглецева сталь
    • 2.4 алюміній
    • 2.5 антипригарне покриття
  • 3 переваги виробу
    • 3.1 швидкість приготування
    • 3.2 функціональність
    • 3.3 якість їжі
    • 3.4 зручність
  • 4 як користуватися сковородою вок, як готувати в воке на газовій та електричній плиті: поради
  • 5 популярні моделі
    • 5.1 rondell escurion rda-870
    • 5.2 fissman vesuvion stone (4247)
    • 5.3 granchio marmo induction 88013
    • 5.4 stahlberg zenit 1585-s
    • 5.5 ситонч2680д
    • 5.6 gipfel diletto 2147
    • 5.7 tefal illco g7011914
    • 5.8 rondell wok rda-114
    • 5.9 kitchenaid kc2t13wkst
    • 5.10 berghoff серії neo 3501398
  • 6 що купити: переваги покупців
    • 6.1 mayer&boch
    • 6.2 rondell escurion rda-870
    • 6.3 оумберлиг (ikea)
    • 6.4 kitchen aid kc 2t
  • 7 кращі чавунні сковороди-вок
    • 7.1 біол 0530с
    • 7.2 сітон ч30090
    • 7.3 vitesse vs-2335
  • 8 кращі алюмінієві сковороди-вок
    • 8.1 мрія граніт
    • 8.2 нева метал посуд титан 3130w
    • 8.3 rondell loft rda-1146
    • 8.4 taller tr-4199

Що таке вок

Вок – це особлива сковорода, яку готують в азіатських країнах протягом сотень років. Його використовують кухарі китаю, індії, сінгапуру та в’єтнаму. Але зараз популярність цього посуду в європі стрімко зростає.

Який буває за формою

У вок є високі і досить тонкі стінки, а дно набагато менше в діаметрі, ніж верхній край.

Традиційний вока має сферичну форму, без яскраво вираженого переходу від стінок до дна. Це пов’язано з тим, що в давнину селяни готували їжу на вугільних печах. У верхній панелі плити виконали отвір для установки вок. Це дозволило сковороді стійко триматися. При невеликій витраті палива такі печі дозволяли розігрівати посуд на відкритому вогні до дуже високих температур. Традиційний вок зазвичай роблять з чавуну або вуглецевої сталі.

У сучасного вока плоске дно. Завдяки цьому його можна використовувати в електричних, газових і індукційних плитах. Для виготовлення використовуються різні матеріали, наприклад, алюміній або нержавіюча сталь.

Азіатські страви чудові в воке. Наприклад, китайська локшина, фрукти темпура, смажений рис з овочами.

Швидке обсмажування м’яса, птиці, риби, морепродуктів і овочів при високих температурах на відкритому вогні – це основне призначення сковороди вок. Цей метод називається обсмажуванням).

Для приготування їжу необхідно нарізати довгими тонкими смужками. Додавати інгредієнти потрібно швидко. Тому приступати до укладання першого з них рекомендується після того, як всі вироби будуть підготовлені. Спочатку обсмажте те, що готується найдовше, а потім додайте інше.

Є два основних способи приготування. Чао-ніжно-золотистий: овочі обсмажуються на вогні до рум’яної скоринки. А лазня-карамелізація. У банній техніці кухар кидає їжу. В результаті вони чергуються між охолодженням і нагріванням, а їжа набуває особливого «каструльний смак». Щоб готувати в банній техніці, необхідно спочатку потренуватися.

Також вок можна смажити, тушкувати і смажити у фритюрі. І навіть приготувати суп або використовувати сковороду в пароварці. Вок-незамінний і багатофункціональний помічник на кухні.

Чим хороший вок

У воке, а не в звичайній сковороді або каструлі:

  • чашечкоподібний. Це дозволяє готувати одночасно знизу і з боків. Завдяки похилим стінок всі продукти при змішуванні опускаються на дно. Можна чудово кидати їжу і не боятися випадання їжі.
  • тонкі стінки-за рахунок них сковорода нагрівається швидко і рівномірно. В результаті на приготування потрібно мало часу, що робить вок таким зручним для всіх, що дозволяє економити час.
  • чаша більшого діаметру з маленьким діаметром дна. Це дозволяє використовувати мінімум масла, так як при перемішуванні всі продукти опускаються на дно.
  • є одна або дві ручки. Ви можете вибрати на свій розсуд те, що вам зручніше.

Страви швидкого приготування зберігають поживні речовини і роблять овочі і м’ясо хрусткими зовні і соковитими всередині.

Техніка приготування дозволяє використовувати менше жиру. В результаті виходить більш здорова їжа.

Функціональні якості вок залежать від матеріалу, з якого він виготовлений.

Чавун

  • не боїться металевих пристроїв і високих температур.
  • їжа не пригорить, якщо посуд використовувати правильно.
  • він повільно і рівномірно нагрівається, довго підтримує температуру і дає на виході апетитну золотисту скоринку.
  • його можна готувати на відкритому вогні, а також на всіх типах плит, в тому числі індукційних.
  • міцний і довговічний, особливо при правильному догляді.

Мінуси:

  • чавунний вок вимагає особливого догляду і може заіржавіти, якщо залишити його у воді на довгий час. Його не можна мити в посудомийній машині, і його слід мити і сушити відразу після кожного використання.
  • досить важкий

Нержавіюча сталь

Це один з найбільш стійких до корозії матеріалів. У більшості випадків для приготування традиційних страв використовуються сталеві горщики.

  • і відносно легкий
  • матеріал міцний і довговічний
  • може використовуватися на будь-яких типах плит, в тому числі на індукційних

Недоліки:

  • вода, забруднена лугом, сіллю, кислотою, може забарвлювати
  • низька теплопровідність

Вуглецева сталь

Його властивості аналогічні властивостям чавуну, але набагато легше.

  • підходить для всіх типів плит, в тому числі індукційних
  • не важкий
  • швидко нагрівається і довго зберігає тепло
  • міцний

Недоліки:

  • їжа буде горіти при неправильному використанні
  • сковорода потребує особливого догляду
  • неякісна сталь може деформуватися при високих температурах

Алюміній

Всі алюмінієві каструлі і сковороди зазвичай мають додаткове антипригарне покриття на поверхні.

Перевага:

  • алюмінієвий вок легко взяти в руки навіть з їжею.
  • опір іржі
  • швидкий і рівномірний нагрів

Недоліки:

  • не підходить для індукційних плит.
  • у порівнянні з нержавіючою сталлю алюміній-відносно м’який метал з низькою стійкістю до подряпин. Тому використовуйте алюмінієвий посуд з обережністю і використовуйте тільки пластикову або дерев’яну посуд для перемішування

Антипригарне покриття

Готування залежить від якості покриття. Він може бути різним: відрізняється складом, кількістю шарів, способом нанесення.

Але незалежно від типу:

  • не потрібно додавати багато масла і все одно отримати красиву скоринку на продукті.
  • посуд легко мити, а їжа не пригорає.

В основному є недолік:

Поверхня легко дряпається. Тому не рекомендується мити посуд з антипригарним покриттям в посудомийній машині або використовувати металевий посуд.

Переваги виробу

Сковорода вок завоювала популярність завдяки своєму довгому списку переваг. Уміння користуватися цими стравами і правильно готувати в них їжу дозволить отримувати смачні і корисні продукти. Нижче описані найбільш важливі переваги китайського вок.

Швидкість приготування

Цей посуд призначений для приготування їжі при максимально високій температурі. За рахунок нагріву стін (від 200 градусів і вище) виріб обробляється дуже швидко. Глибока форма сковороди дозволяє швидко готувати великі порції.

Функціональність

Сковорода вок призначена для смаження страв. Однак його також використовують для приготування, гасіння і для комбінованих способів обробки. Популярність цієї статті пояснюється її функціональністю.

Якість їжі

Тим, хто стежить за своїм харчуванням, потрібен вок. Посуд дозволяє готувати їжу з мінімальним вмістом жиру або без нього. Китайська сковорода підходить для приготування страв на основі соусу.

Сучасні виробники подбали про зручність використання цього посуду на електричних, індукційних та інших плитах. Стало популярним виробництво казанків вок зМодифікованими ручками. Залежно від потреб і передбачуваної сфери застосування на сучасному ринку вибрати найбільш зручний варіант нескладно.

Як користуватися сковородою вок, як готувати в воке на газовій і електричній плиті: поради

Сковороди вок прості у використанні. Після покупки посуд слід вимити, поставити на плиту і приготувати улюблену страву. Єдине, якщо ви не купили сталевий посуд. Цю сковороду слід добре промити перед використанням, а потім включити. Інакше їжа в ньому пригорить.

Вок слід мити і готувати до використання наступним чином:

  • переведіть каністру в режим максимального нагріву. Знову акуратно протріть сковороду зсередини паперовим рушником.
  • знову промийте сковороду. Ретельно очистіть чистою тканиною.
  • у ємність наливаємо окріп, всипаємо туди 15 г соди. Залиште розчин на 20-25 хвилин.
  • після цього можна готувати. Слідкуйте, щоб їжа не пригоріла.
  • залийте газованою водою. Добре протерти ганчіркою боки і дно. Це видалить залишилася масляну плівку.
  • змастіть сковороду вок (всередині). І поставити на слабкий вогонь (на 10-15 хвилин), дати просочити стінки і дно.

чайові для сковорідокблагодаря такому приготуванню вок після приготування не потрібно занадто багато мити, досить видалити залишки їжі і висушити вологим рушником. Тоді вам не потрібно буде повторно протикати скло.

У цій страві легко варити, варити, смажити, готувати на пару. Для смаження бажано брати масло без запаху, щоб не було зайвого «аромату» при варінні при високих температурах.

Намагайтеся не класти рибу і овочі на холодні (не нагріті) страви, м’ясо і т.д. Після цього блюдо вже не буде радувати своїм ідеальним зовнішнім виглядом і смаковими якостями.

Читайте також: як правильно мити взуття? 10 корисних порад

Досвідчені кухарі використовують метод гасіння на таких сковорідках. Їжа розміщується в певній послідовності, постійно помішується і тягнеться, щоб рівномірно нагрітися і підсмажитися. Спочатку викладіть м’ясо на сковороду; довго готувати, то овочі. А в кінці варіння доливаємо трохи води і всипаємо локшину. Виходить смачне і ситне блюдо.

курка з овочами-сковорода вок

Якщо ви вирішили покуштувати картоплю фрі, вок теж допоможе. Для цього необхідно використовувати рослинне масло, яке не має властивості горіння.gorenje. Правда, в каструлю потрібно налити багато, майже 2/3 ємності.

При цьому продукт вийде смачною скоринкою і мінімальною кількістю масла. Головне, перед цим добре розігріти сковороду і масло.

чавунний котел wok pan-cauldron

Любителям плову, меленої кукурудзи та інших кулінарних шедеврів, які необхідно довго варити, щоб отримати гладку і смачну основу, підійде сковорода вок. Такі страви особливо добре готувати в чавунному посуді.

газова плита-сковорода вок

Корисні страви на пару вийдуть ніжними, легкими і, звичайно ж, корисними. Любителі правильного харчування високо цінують вок для запікання м’яса і овочів. Крім того, для цього процесу не потрібно спеціальної підготовки. Досить поставити грати, налити в каструлю воду. Не викладайте на решітку спочатку листя салату або міцний папір, потім викладайте продукти, накривайте їх скляною кришкою і включайте плиту.

Слідкуйте, щоб вода в посуді не скінчилася, при необхідності доливайте. Готування повинна тривати близько 45 хвилин, якщо це м’ясні продукти, то години дві, а може і більше.

Коли їжа готова до вживання. Промийте вок і обсушити паперовим рушником.

Rondell escurion rda-870

Одна з найпоширеніших моделей вок. Його діаметр становить 28 сантиметрів. Дизайн строгий, переважає чорний колір. Обкладинка виконана в крокодилячій шкірі. У нього довга ручка, яку можна зняти. Це спрощує зберігання. Виготовлений з алюмінію, що робить його легше. Нагрівання відбувається швидко і рівномірно. Є антипригарне покриття. Кришка зроблена зі скла, вона відмінно адаптується до каструлі завдяки силіконовому ущільненню.

Його можна використовувати на будь-яких плитах і поверхнях. Це досягається за рахунок вбудованого розкидає диска.

У ньому рекомендується готувати овочі, рибу, ніжне м’ясо. Всі ті продукти, які не вимагають тривалої термічної обробки.

Rondell escurion rda-87

Перевага

  • поставляється з кришкою;
  • можна мити в посудомийній машині;
  • підходить для всіх духовок;
  • ручка не ковзає і не нагрівається;
  • їжа не пригорає;
  • помітний дизайн;
  • легко зливає зайву рідину завдяки вбудованій насадці;
  • його можна ставити в духовку для запікання.

Дефекти

  • не треба.

Цю модель можна купити за 4000 рублів.

Fissman vesuvion stone (4247)

Відмінний представник серед сковорідок вок, що мають мінеральне покриття з двох сторін. Завдяки чому прослужить довго.

Діаметр 28 сантиметрів. Сковорода відрізняється глибиною і міцним покриттям. Кам’яний склад виготовляється з мінеральної крихти, а потім наноситься антипригарний спрей. Робиться по кілька разів з обох сторін. Тому почухати його досить складно і легко доглядати.

Виробник зробив зручну ручку (вона всього одна), яка не ковзає і не нагрівається.

Дизайн не кричущий, підходить для будь-якої кухні. Виробник заявляє, що дана модель сковороди здатна витримати до 5000 повторів готування / прання.

Читайте також: досвід-які м’ясні до

Олбаски найсмачніші

Підходить для газових, електричних індукційних плит.

Камінь везувію фіссмана (4247)

Перевага

  • зручна ручка;
  • можна мити в посудомийній машині;
  • тримати в руці нескладно;
  • підходить для індукційних плит.
  • відмінне антипригарне покриття;

Дефекти

  • не включає обкладинку.
  • притиск ручки до тіла з часом слабшає;

Купити його можна за 3700 рублів.

Granchio marmo induction 88013

Це відмінна італійська модель для великої родини, так як її діаметр становить 32 сантиметри, а обсяг перевищує 5 літрів. Це дозволяє не тільки смажити і тушкувати, але і готувати на ньому перші страви.

Дизайн вразить будь-кого. Сам вок зроблений з алюмінію з частинками мармуру, що дозволяє не боятися подряпин і ударів. А додається кришка зроблена з нержавіючої сталі (відполірована до блиску), а зверху розташоване скляне віконце (дозволяє спостерігати за процесом приготування).

Нагрівання рівномірне і швидке.

Його можна використовувати у всіх стравах.

Індукція granchio marmo 88013

Перевага

  • їжа не пригорає;
  • може використовуватися будь-який тип лопати (дерево, сталь, пластик).
  • просторий;

Дефекти

  • не підходить для миття в посудомийній машині.

Ви можете купити цей вок за 2000-2500 рублів.

Stahlberg zenit 1585-s

Сковорода вок діаметром 8 дюймів виготовлена з алюмінію. Має мармурову обробку. Це робить його стійким до ударів і подряпин. Дизайнери продумали все до дрібниць: ручка чорна, корпус виконаний під чорний мармур, виливши дозволяє легко видалити зайву рідину. Обладнаний ергономічною ручкою.

Внутрішній об’єм менше двох літрів. Підходить для самотньої людини або для швидкого перекусу.

Підходить для різних типів плит завдяки вбудованому індукційному диску.

Штальберг зеніт 1585 – s

Перевага

  • можливо змішування продуктів з будь-яким піддоном (сталевим, пластиковим, дерев’яним);
  • його можна готувати на індукційній плиті;
  • дуже легкий;
  • зручний носик для наливу рідини.
  • можна мити в посудомийній машині;
  • антипригарне покриття;

Дефекти

  • висока ціна.
  • слабка ручка аксесуара;

Купити цю сковороду можна за 2500 рублів.

Ситонч2680д

Це російський представник сковорідок вок. Виготовлений з чавуну, що робить його важче аналогів того ж діаметру. Діаметр 26 сантиметрів. Дно приблизно 8 сантиметрів в поперечному перерізі. Зовні сковорода більше схожа на казан.

Дизайнери зробили зручну дерев’яну ручку, яку можна зняти і використовувати як форму для запікання. Абсолютно не нагрівається навіть після тривалого використання. На протилежній стороні є додаткова маленька ручка, яка робить використання сковороди більш зручною.

Обсяг більше 3 літрів. Це дозволить вам приготувати їжу за один прийом для сім’ї з 3-4 чоловік.

Готувати можна на будь-якій плиті і на відкритому вогні (конфорці).

Чавунний посуд вимагає особливогоДогляд.

Ця модель – відмінний варіант вок з тривалим терміном служби.

Seatonch2680d

Перевага

  • з ним можна приготувати смажений;
  • відмінне співвідношення ціни і якості;
  • їжа не пригорає;
  • зручні ручки.

Дефекти

  • не включає обкладинку;
  • не підходить для миття в посудомийній машині.
  • важкий, важить близько 3 кг;

Купити можна за 1700 руб.

Gipfel diletto 2147

Приваблива модель вок з кришкою і двома ручками.

Діаметр не зовсім стандартний, він становить 24 сантиметри. Що відрізняє його від інших моделей, так це те, що він повністю відлитий з чавуну. Не має антипригарного покриття.

Ручки розташовані з двох сторін і сформовані разом з основою сковороди. Поставляється з опуклою кришкою. Він також зроблений з чавуну.

Висота стін близько 8 сантиметрів.

Товсті стінки дозволяють сковороді рівномірно нагріватися, але запобігають підгоряння їжі.

Його можна використовувати на всіх плитах і духовках.

Читайте також: як вибрати ручний міксер для будинку? — 5 унікальних порад

Вона вимагає особливого догляду, як і будь-яка інша чавунний посуд.

Gipfel diletto 2147

Перевага

  • можна використовувати на будь-якій плиті і відкритому вогні;
  • хороша ціна.
  • нагрівається рівномірно і швидко;

Дефекти

  • важкий.
  • не підходить для миття в посудомийній машині;

Ціна близько 3000 руб.

Tefal illco g7011914

Відмінна модель діаметром 28 сантиметрів з антипригарним покриттям (на основі титану).

Дизайнери зробили його сріблястого кольору з чорною ручкою. Ручка всього одна, але вона покрита нековзним покриттям, що не дозволяє сковороді повертатися в руці. Завдяки бакеліту він не нагрівається при варінні.

На дні каструлі – знаменитий тефалевський коло. Це дає зрозуміти, до якої температури нагрівається вок. Коли він стає яскраво-червоним, температура близько 180 градусів.

Не включає обкладинку. Але його можна купити додатково.

Вага цієї моделі становить приблизно один кілограм.

Підходить для всіх типів духовок, але не для відкритого вогню (пальника).

Tefal illco g7011914

Перевага

  • легко чистити, можна мити в посудомийній машині;
  • готувати можна без додавання масла;
  • світло;
  • індикатор нагріву.
  • їжа не пригорає;
  • швидко нагрівається;

Дефекти

  • водяні знаки легко залишаються на відшліфованих боковинах, якщо вони не висихають після прання.
  • не включає обкладинку;

Ціна вок близько 3400 рублів.

Rondell wok rda-114

Діаметр вок — 32 сантиметри, обсяг – майже п’ять літрів. Підходить для великої родини.

Виготовлений з алюмінію. Це робить його набагато легше аналогів того ж діаметру. Всередині є антипригарне покриття, що дозволяє використовувати піддони з будь-якого матеріалу.

З боків сталеві ручки, прикріплені до корпусу заклепками. Під час готування він може нагріватися.

У комплекті скляна кришка, яка щільно прилягає до сковороди. Також є отвір для пари.

Цей вок можна використовувати як форму для запікання. (без скляної кришки він може лопнути).

Ручне прання є кращим.

Не підходить для використання на індукційних плитах.

Rondell wok rda-114

Перевага

  • поставляється з обкладинкою і книгою рецептів;
  • світло;
  • просторий;
  • їжа не пригорає.

Дефекти

  • підходить не для всіх печей;
  • можна обпектися на ручках.
  • випрати потрібно вручну;

Ціна: близько 3000 руб.

Kitchenaid kc2t13wkst

Читайте також: як користуватися духовкою: газової та електричної

Один з кращих вок діаметром 33 сантиметри. Виготовлений зі сталі найвищої якості. Спочатку йде шар сталі, потім тонкий алюміній і знову сталь. Ця сковорода відмінно підійде цінителям азіатської кухні.

У ньому можна приготувати прості овочі, м’ясо, рибу. Нагрівається така сковорода дуже швидко, але рівномірно. Не має антипригарного покриття, що дозволяє готувати лопатками з будь-якого матеріалу.

Істотною перевагою є те, що він підходить абсолютно для всіх типів духовок, навіть з відкритим вогнем.

На корпусі дві ручки. Один довгий, інший маленький. Це дозволяє воку вільно переміщатися по кухні.

У комплекті скляна кришка з ручкою і отвором для пари.

На внутрішній поверхні стінок є перегородки, що дозволяють контролювати обсяг приготованого блюда. Вони не стираються при використанні.

Рекомендується для ручного прання, але також можна мити в посудомийній машині.

Підходить для всіх печей, навіть з відкритим вогнем.

Kitchenaid kc2t13wkst

Перевага

  • їжа не пригорає;
  • щоб приготувати в цьому воке, потрібна певна майстерність;
  • світло;
  • під час приготування можна використовувати дерев’яну або сталевий посуд.
  • зручна ручка;

Дефекти

  • ціна.

Ціна коливається від 12000 до 17000 рублів.

Berghoff серії neo 3501398

Ця сковорода вок здивує всіх, у неї дуже незвичайний дизайн.

Його діаметр 36 сантиметрів. Виготовлений з полірованої сталі з усіх боків. Товщина стінок менше одного сантиметра, що дозволяє сковороді швидко нагріватися. Але овальна форма каструлі і кришки дозволяє довго зберігати готову страву в теплі.

На корпусі є дві круглі ручки. Це може сильно нагріватися під час приготування.

В комплекті кришка з дзеркальної сталі. З боків є дві закруглені ручки, які доповнюють ручки на сковороді.

Висота бортиків близько 14 сантиметрів. Такий розмір дозволяє готувати їжу у великій кількості. Це означає, що сковорода підходить для сім’ї з 4-6 чоловік.

Підходить для всіх типів печей і відкритого вогню. Однак цей вок не можна використовувати в духовці.

Після миття посуд рекомендується просушити, щоб на дзеркальній поверхні не було подряпин.

Berghoff neo серії 3501398 / с>

Перевага

  • оригінальний дизайн;
  • його можна приготувати на будь-якій плиті;
  • швидко нагрівається;
  • в комплекті є чохол.
  • можна використовувати для готування металеві лопатки;

Дефекти

  • не підходить для запікання;
  • дбайливий догляд;
  • ручки нагріваються;
  • ціна.

Купити можна за 8000 руб.

Що купити: переваги покупців

Вибираючи сковороду вок, слід ознайомитися з відгуками тих, хто вже купив це корисне пристосування. Цінова категорія досить широка, гідні моделі можна вибирати як в середньому сегменті, так і в преміальному сегменті. Дешевші сковороди недовговічні і вимагають частої заміни.

Mayer&boch

Сковорода професійної якості, що підходить до різних типів плит. Конверт середнього розміру з чавуну, покритого термостійким лаком. Сковорода повністю безпечна, завдяки товстим стінкам гарантований рівномірний нагрів продуктів і повільне охолодження. У комплекті кришка, довга ручка не нагрівається під час готування.

Сковорода ідеальна для смаження і фритюру в маслі. Високі стінки запобігають розбризкуванню рідини і захищають руки від опіків.

Перевага:

  • міцне покриття не схильне до подряпин і відколів;
  • добре зберігає аромат продуктів;
  • у набір входять палички для їжі, щипці, гриль;
  • великий обсяг.
  • є кришка;

Дефекти:

  • не можна мити в посудомийній машині.
  • сковорода досить важка;

Rondell escurion rda-870

Невеликий вок діаметром 28,5 см.підходить для смаження і гасіння будь-яких страв, готується без масла. Литий під тиском алюмінієвий корпус, більш товсті стінки. Зовнішнє покриття з силіконових полімерів зберігає бездоганний зовнішній вигляд навіть при інтенсивній експлуатації і сильній спеці. Довга ручка і ковпачок захищають від випадкових бризок. Сковорода підходить для будь-якої кухні, в тому числі індукційної.

Перевага:

  • гладкий дизайн з малюнком рептилій;
  • подвійне антипригарне покриття;
  • легка вага
  • знімна довга ручка.
  • підлягає сплаті ціна;
  • є носик для зливу рідини;

Дефекти:

  • алюміній легко подряпати, використовуйте дерев’яні або силіконові шпателі.
  • не підходить для великої родини;

Оумберлиг (ikea)

Недорога, але повністю функціональнаСковорода з нержавіючої сталі з антипригарним покриттям. Підходить для всіх типів дощок, швидко нагрівається, добре зберігає тепло. Високі борти дозволяють смажити у фритюрі без розбризкування масла. Ручки бувають довгі і короткі, в комплекті кришка. Сковорода служить кілька років і оберігає їжу від пригорання.

Перевага:

  • легка вага
  • міцний, безпечний;
  • елегантний зовнішній вигляд;
  • можна використовувати для смаження, тушкування, варіння.
  • підлягає сплаті ціна;

Дефекти:

  • довга ручка занадто тонка, при варінні стає гаряче;
  • решітка в комплект не входить.
  • кислоти, луги і фізіологічні розчини фарбують блискучі поверхні;

Kitchen aid kc 2t

Сковорода великої ємності виготовлена за запатентованою технологією з чергуванням шарів алюмінію і сталі. Ця комбінація забезпечує легку вагу, запобігає прилипання їжі і продовжує термін служби сковороди. Сковороду легко переміщати, і її можна використовувати для приготування в духовці. Елегантний зовнішній вигляд, зовнішнє покриття захищає від корозії і подряпин.

Перевага:

  • герметична кришка;
  • підходить для всіх видів страв;
  • хороша команда;
  • внутрішні підрозділи з контролю за обсягом їжі.

Дефекти:

  • немає знімною довгої ручки і немає маслосливного патрубка.
  • металеві ручки нагріваються корпусом;

Кращі чавунні сковороди-вок

Перша категорія вгорі розглядає тільки вироби з чавуну. Вони актуальні через більш тривалого терміну експлуатації за рахунок товщини стінок, дна, високої стійкості до деформації. Завдяки відгукам користувачів» виборексперта » виділила лідерів поточного року.

Біол 0530с

Сковорода вок з кришкою від українського виробника підходить для приготування смажених і тушкованих страв. Сумісний з усіма типами плит, в тому числі індукційними. Його також можна використовувати на відкритому вогні в духовці.

Виріб виготовлено з чавуну без покриття-натурального і екологічно чистого матеріалу. Гріється при дуже високих температурах, має гарну теплоємність. Матеріал практичний, не виділяє токсичних речовин. Прозора кришка з жароміцного скла для спостереження за процесом приготування.

Каструля об’ємом 4,5 л і вагою 3,95 кг простора, а значить, підходить для великої родини. Діаметр верху 30 см, товщина стінок 3,5 мм, дна 4 мм, висота 10,7 мм.при правильному використанні виріб може прослужити довго.

Перевага:

  • наявність термостійкого чохла;
  • хороша теплопровідність;
  • сумісність з усіма плитковими поверхнями;
  • потовщене дно.
  • екологічний матеріал;
  • хороша гучність;

Дефекти:

  • ризик окислення.
  • важкий;

Перед першим використанням дно прожарюють сіллю. Потім його промивають миючим засобом, нагрівають до 100 градусів, змащують олією. Це важлива умова підготовки чавунної сковороди до вживання.

Ситон ч30090

Сковорода вок українського виробництва має ряд переваг. Його не потрібно прожарювати, змащувати перед використанням, фахівці виробництва це вже зробили. Крім того, продукт має високу стійкість до корозії.

Конструкція має круглу форму з короткими ручками з боків для зручності роботи. До того ж це монолітний корпус, що гарантує цілісність. Матеріал-чавун, який складається зі сплаву заліза з вуглецем, а значить, він не буде виділяти токсичні речовини при сильному нагріванні.

Модель підходить для будь-якої плити, в тому числі індукційної, її можна використовувати на відкритому вогні, в духовці. Має оптимальні розміри: діаметр верху 30 см, низу 10 см, висота стінок 9 см. Місткість 3,5 л, вага 2,6 кг.

Читайте також: як зробити рушники м’якими і пухнастими після прання: 15 способів пом’якшити рушники

Перевага:

  • стійкість до корозії;
  • дружелюбність навколишнього середовища;
  • монолітний вуглецевий чавун;
  • невибагливий догляд.
  • оптимальний розмір;
  • сумісність плати;

Дефекти:

  • ручки не термостійкі.
  • включено відсутність покриття;

Їжа в такому посуді не пригорає, рівномірно нагрівається, зберігаючи смак і аромат. Це може бути жарка, гасіння, запікання. Дуже смачні страви кавказької кухні: плов, чахохбілі.

Vitesse vs-2335

Елегантна модель французького бренду vitesse-незамінний помічник на кухні. Від заявлених раніше номінантів він відрізняється наявністю мармурового антипригарного покриття. В комплекті термостійка скляна кришка.

Конструкція зроблена з чавуну. Страви в ньому рівномірно нагріваються і довго зберігають тепло. Термін служби великий і може передаватися з покоління в покоління. Округла форма з боків доповнена невеликими сталевими ручками з люверсами, які кріпляться надійними заклепками.

Модель не вимагає особливого догляду, зручна у використанні. Товщина стінок тут зменшена до 2 мм, що робить його легким – 2,6 кг. При цьому місткість хороша – 4,5 літра при діаметрі 30 см.

Перевага:

  • високі борти;
  • гумові ручки;
  • облицювання мармуром;
  • комфортність використання.
  • наявність кришки;
  • дизайн;

Дефекти:

  • ціна.
  • не для духовки;

Виробник передбачив гумові вставки на кришці і ручках, щоб мінімізувати ризик опіків. Це означає, що його не рекомендується використовувати в духовці, так як вироби не витримують високих температур.

Кращі алюмінієві сковороди-вок

Якщо вам потрібна модель, яка швидко нагрівається, легка і компактна, це, безумовно, варіант з алюмінію. Єдине, для чого він не зовсім підходить – це готування. 4 номінанти нижче значно дешевше за ціною, прості, функціональні, можливо, менш стійкі до деформації.

Мрія граніт

Багатофункціональна сковорода-вок зі знімною ручкою від російського бренду «мрія» з антипригарним покриттям «греблон». Для приготування можна використовувати мінімальну кількість масла або видалити його повністю.

Алюмінієвий корпус, основа з литого під тиском. Головний аргумент» за » — це дно товщиною 6 мм і стінки 4 мм, а значить, такий казан не деформується, служить довго. Він нагрівається рівномірно за досить короткий проміжок часу. Виробник передбачив безліч кольорів для екстер’єру.

Ручка зроблена з міцного пластику і знімається при запіканні в духовці. Розміри вок оптимальні: діаметр верху 28 см, дна 14,3 см, висота стінок 11 см.можна мити в посудомийній машині.

Перевага:

  • швидкий нагрів;
  • стійкість до деформації;
  • багатофункціональність;
  • знімна ручка.
  • екологічність, гігієна покриття;
  • вибір зовнішніх тонів;

Дефекти:

  • не підходить для індукційних плит.
  • непокритий;

Антипригарне покриття має кілька переваг. Він екологічний, безпечний для здоров’я і не виділяє канцерогенних речовин. Поверхня гладка, відштовхує бруд. Також він має широкий температурний діапазон.

Нева метал посуд титан 3130w

Казань від російського виробника з інноваційним покриттям на водній основі «титан ii». Це гарантує довговічність антипригарного ефекту, безпеку і збереження естетичного вигляду. Можна використовувати до 8000 циклів готування.

Алюмінієва конструкція не схильна до деформації. Правильне співвідношення товщини стінок 3 мм і дна 4,5 мм, форма конуса – все це забезпечує швидкий і рівномірний нагрів. Бакелітова ручка знімна, що дозволяє готувати в духовці. Є отвір для зберігання речей.

Підходить для всіх конфорок, крім індукційних. Перевага в тому, що його можна мити в посудомийній машині. Діаметр верхньої частини 30 см, нижньої 15 см при висоті стін 9,9 см.такий розмір підходить для сім’ї з 3-4 чоловік.

Перевага:

  • можна мити в посудомийній машині;
  • знімна ручка;
  • хороший виступ;
  • його можна використовувати в духовці.
  • не страждає деформаціями;
  • рівномірність нагріву;

Дефекти:

  • не підходить для індукційної печі.
  • ціна;

Виробник рекомендує готувати на середньому або слабкому вогні. Використовуйте тільки леза з бездоганного дерева або силікону. Зберігайте приготовлену їжу в іншій ємності, щоб не пошкодити цілісність покриття.

Rondell loft rda-1146

Сковорода німецького виробництва з тришаровим антипригарним покриттям «trititan». Володіючи витонченимДизайном з вигравіруваним на бічній стороні логотипом компанії, він легко витримує температуру до 260 градусів.

Корпус виконаний з литого під тиском алюмінію. Покриття на основі титану стійке до зносу. Внутрішній шар сковороди безпечний для здоров’я, що містяться в ньому продукти не пригорають. Ручка з бакелітовою петлею для зберігання при роботі не нагрівається, а значить, не вимагає використання ручок.

В комплекті скляна кришка, з нею зручно стежити за приготуванням. Діаметр верху 30 см, низу 16,5 см, висота стінок 9 см, товщина 2 мм. Дно товщиною 5 мм гарантує високу теплопровідність.

Перевага:

  • наявність кришки;
  • термостійка ручка;
  • тришарове покриття;
  • дружба з навколишнім середовищем.
  • можна використовувати металеві листи;
  • висока теплопровідність;

Дефекти:

  • не підходить для миття в посудомийній машині.
  • ціна;

Твердість антипригарного покриття дозволяє використовувати однорідні металеві листи, характерні для даної моделі. Цілісний індукційний диск в нижній частині посуду відповідає відповідній варильній панелі.

Taller tr-4199

Казань від російського бренду «таллер» армована багатошаровим антипригарним покриттям whitford quantanium, що забезпечує зносостійкість. Зовнішній шар стійкий до високих температур і забруднень.

Красиво оформлена сковорода прикрашена логотипом компанії. Чорний корпус виконаний з литого під тиском алюмінію, з виступами з бакелітової сталі з боків, які надійно прикріплені до заклепок. У комплекті скляна кришка з отвором для виходу пари.

Потовщене дно на 4 мм, стінки 3,3 мм захищають посуд від деформації, а також сприяють її рівномірному нагріванню. Діаметр-30 см. Можна мити в посудомийній машині, використовувати дерев’яні / металеві лопатки.

Перевага:

  • довгий термін корисного використання;
  • ергономіка;
  • з титановим покриттям;
  • можна мити в посудомийній машині.
  • допускаються металеві піддони;
  • включає обкладинку;

Дефекти:

  • не підходить для індукційних плит.
  • ціна;

Спочатку не йдеться про сумісність з індукцією, але ситуацію можна виправити. Для цього потрібно купити перехідне кільце. Округла форма і компактні ручки підходять для випічки в духовці.

Предыдущая статьяПлюси і мінуси скляних огорож навколо басейну
Следующая статьяЯкою може бути тераса на даху? ідеї та важливі нюанси пристрою