Який вибрати торт на весілля влітку? Поради кондитера.

5-14-2018

Торт на весілля влітку може стати пристойною головним болем для нареченого і нареченої. Адже якщо не знати правила, як вибрати весільний торт влітку, можна потрапити в неприємну ситуацію і навіть отримати загрозу для здоров’я. Рекомендую купити корпоративные подарки киев

Ми запитали ради у кондитера Катерини Боргова :

— Яку основу найкраще використовувати для літніх тортів?

— Для літа відмінно підходять будь-які бісквітні торти. Шоколадний, ванільний, апельсиновий – ваш вибір безмежний. Головна складність полягає в тому, який наповнювач вибрати.

— У спеку є ризик, що крем на весільному торті зіпсується. Як цього уникнути?

— Крем потрібно обов’язково використовувати з маслом. Це може бути або класичний варіант «масло+згущене молоко», або масляно-заварний крем (крем «Шарлот»). Ці креми застигають в холодильнику, тому менша ймовірність, що торт осяде або деформується при перевезенні. Термін зберігання таких тортів 72 години.

Ще якщо лякає слово «Масло» можна використовувати рослинні збиті вершки. Вони теж чудово тримають форму, і торт не осяде. До того ж, на смак вони менш жирні, ніж масляні креми, але вони не натуральні.

— Багатьом молодятам дуже хочеться порадувати гостей тортом, прикрашеним фруктами і ягодами. До того ж літо – самий сезон, і є можливість купити все свіже і недорого. Як зберегти їх у спеку?

— Взагалі-то в літній час, як ні парадоксально, торти зі свіжими фруктами/ягодами я не рекомендую. Якщо тільки не заливати їх спеціальним желе. Але зараз такі торти рідкість. Популярні весільні торти на замовлення покриттям з мастики або марципана. Вони виглядають цікавіше і краще зберігаються. До того ж, настільки улюблені багатьма в якості прикраси для весільних тортів солодкі трояндочки з мастики не потечуть і не зіпсуються на спеці.

як вибрати торт на весілля влітку

— Порадьте, будь ласка, як майбутнім молодятам вирішити, який саме вибрати торт. Їх зараз дуже багато, з різними наповнювачами.

— Насправді, це справа смаку кожного. Потрібно переговорити з кондитером, дізнатися весь асортимент тортів, який він пропонує, варіанти поєднань. Можете висловити свої побажання, і він вам щось порадить. Наприклад, я не раджу додавати в торти екзотичні фрукти або горішки, принаймні, весільні торти, т. до 30-80 чол запрошених завжди знайдуться люди з алергією, або ті, хто просто не люблять горіхи або фрукти в тортах. Також не варто поєднувати різні начинки в одному торті, щоб не було прикро гостям, що комусь дістався шоколадний торт, комусь ванільний, а третім взагалі медівник! У мене був такий випадок, коли замовляли чотириярусний весільний торт, і кожен ярус був різний. Незважаючи на те, що всім було смачно, розподілом тортів були незадоволені багато. Або кожному відрізати по дуже маленькому шматочку кожного торта…. А ще зараз стає популярним замовляти весільні торти на підставках у кілька ярусів, де зверху невеликий тортик, а на нижньому ярусі безліч (за кількістю осіб) тістечок, або маффінів (кексів), прикрашених в тому ж стилі, що і сам тортик. Це зручно — традиція розрізання торта і продажу шматочка не порушена, але в той же час не треба різати весь торт просто розкласти всім бажаючим їх тістечка на блюдечка.

— Так, виявляється, вибрати торт для весілля влітку не так-то просто…

— Насправді, весільний торт взагалі не просто вибирати. Це велика відповідальність перед собою і гостями. Але, як мовиться, хто попереджений, той озброєний. І тепер, сподіваюся, наші дорогі наречені знають, які ризики є при виборі весільного торта, і зможуть уникнути прикрих помилок. А значить, і солодкий момент на весілля пройде вдало!