Що таке Пропіленгліколь

Что такое Пропиленгликоль
Що таке пропіленгліколь, і де він застосовується.

Часто можна почути вислів, що хімія шкідлива для здоров’я і потрібно віддавати перевагу всьому природному. Таке вираз трохи дивно, так як «хімія» — це наука і вона в принципі не може принести шкоду здоров’ю. Якщо ми говоримо, що хімічно шкідливі з’єднання, то теж не можна забувати, що всі предмети, що нас оточують, та й ми самі, складаємося з певних хімічних речовин, сполук елементів. На цьому ґрунті базується багато міфів, які залишаються швидше маркетинговим ходом для збільшення продажів «екологічно чистих» продуктів. Одним з таких речовин, яке приносить багато користі, але також оповите поруч міфів, є пропіленгліколь, докладніше дізнатися про якому ви зможете, натиснувши читати далі. Також хочемо вам порекомендувати https://himfarminvest.com.ua/propilenglikol

Пропіленгліколь – це хімічна речовина без кольору, трохи в’язке і солодкувате на смак. Отримують його в процесі переробки нафтопродуктів. Воно відноситься до хімічного класу спиртів і володіє всіма корисними для них характерними властивостями.
Пропіленгліколь часто використовується в косметичних засобах за рахунок того, що надає зволожуючу і вологоутримуючі вплив. Перешкоджає висиханню шкіри, здатний діставати вологу з навколишнього середовища, пом’якшує шкіру, робить її еластичною, м’якою, приємною на дотик. У складі шампунів і кондиціонерів пропіленгліколь сприяє більш легкому розчісування волосся і збільшує їх міцність.

За властивостями пропинегликоль схожий на гліцерин, він чудово працює з сухою атонічної шкірою.
Не можна забувати, що пропіленгліколь може принести і небажані косметологічні наслідки. Так як він тягне на себе вологу, то його не варто застосовувати у великих кількостях на території з дуже низьким і високим рівнем вологості. Якщо вологість і так підвищена, то пропіленгліколь буде її ще більше тягнути з навколишнього середовища, а від цього виникне ефект брудних або мокрого волосся. Якщо ж у навколишньому середовищі вологість знижена, тоді обволікаючий пропіленгліколь почне тягнути вологу з і так пересушеною шкіри або волосся. Отже, вони стануть ще сухіше. Якщо знати дану особливість і використовувати пропіленгліколь в помірних кількостях, компенсувати деякі його властивості маслами, то можна досягти вражаючих результатів на стані шкіри і волосся.
.